Accu's testen en/of reviseren.

Accu's testen en/of reviseren van oa elektrische fiets of scootmobiel.

Wilt u ook weten waarom de elektrische fiets of scootmobiel berg op uit gaat?
Wilt u ook weten waarom het aantal kilometers terugloopt?
En of de door u aangekochte accu niet alleen nieuw van buiten, maar ook nog nieuw van binnen is?

Natuurlijk kunt u ‘s avonds zelf dan op de fiets gaan zitten en de afstanden bijhouden. Een leuke en gezonde bezigheid, maar ook wel tijdrovend als u ook andere bezigheden uit wilt voeren.

Wij kunnen uw elektrische fiets of elektrische scooter accu's testen en een rapport aan u overhandigen over de staat van uw fiets of scootmobiel accu's.

Verder geven wij uw advies en beantwoorden we uw vragen.

Werkwijze.

Het meten van de capaciteit van een accu gebeurd door de accu eerst volledig te laden m.b.v. de bij de fiets, scooter of scootmobiel geleverde lader. Hierna wordt de accu op de Fiets of scootmobiel accu tester aangesloten, en gecontroleerd ontladen. 
Tijdens het ontlaadproces wordt door de ingebouwde processor, continue de ontlaadstroom, de accuspanning, en de tijd gemeten. Wanneer de accu vrijwel ontladen is, zal de accutester, de test onderbreken en het eindresultaat in Ah laten zien in de display.
U ontvangt een grafiek van ons op papier. Dit kunt u weer gebruiken om bijvoorbeeld uw elektrische fiets weer te verkopen met aantoonbare bewijzen over de actuele accu status.
Dit complete proces duurt ongeveer een dag.

Onderhoud elektrische fiets, elektrische scooter of scootmobiel accu

Wij kunnen uw elektrische fiets of scootmobiel accu een onderhoudsbeurt geven door uw accu te ontladen tot een bepaald niveau om schade aan uw accu te voorkomen en daarna deze weer op te laden. Zo hoeft u zelf niet uw accu leeg te fietsen of rijden.
Deze methode is erg goed voor uw accu met name als u in de winter uw elektrische fiets of elektrische scooter niet gebruikt.
Accu's worden lui als er weinig op gefietst op gereden wordt. Wij kunnen deze accu's indien mogelijk opfrissen.
Uw accu blijft dan in optimale staat.

Wilt u uw accu reviseren dan kunnen wij u hierover advies geven.